Geen dag is hetzelfde en elk liefdesverhaal is uniek. Een bruiloft is een aaneenschakeling van verschillende momenten. Elke situatie vraag om zijn eigen aanpak en stelt je vaardigheden en creativiteit steeds weer op de proef. Juist die afwisseling en uitdaging geven mij energie. Hiervan gaat mijn vuurtje branden!

Hoe bruidsfotografie op mijn pad kwam

Ruim 15 jaar geleden werd ik door een vriendin gevraagd om als 2e fotograaf mee te gaan naar een bruiloft. Spannend, want dat was mijn eerste kennismaking met bruidsfotografie. De samenwerking was zo fijn, dat ik steeds vaker meegevraagd werd om mee te gaan. Met als hoogtepunt dat ik haar eigen huwelijk heb mogen fotograferen.

Passie voor bruidsfotografie

Mijn passie is het vertellen van deze verhalen. Met bruidsfotografie vertel je het verhaal van het bruidspaar. Daarbij draait het mij om het vastleggen van echte momenten, hoe klein ze ook zijn. Al deze momentopnames geven een echte weergave van de dag weer. Een van de belangrijkste dagen in het leven van het bruidspaar.

Documentaire stijl

Deze stijl van fotografie wordt ook wel journalistieke- of documentairefotografie genoemd. Deze stijl van fotografie laat geen in scène gezette situaties toe. Ik vraag nooit aan mensen om anders te gaan staan of een moment, zoals de kus, opnieuw te doen. Ik vraag ook nooit aan mensen om iets op te ruimen voor een ‘betere’ foto. Ik wil het risico niet lopen iets te verwijderen waar een voor jullie belangrijk verhaal aan vast zit.

Het belang van een fotoboek

Een fotoboek laat het verhaal pas echt tot zijn recht komen. Dit is meer dan alleen een verzameling foto’s. Elke beeld vertelt een moment, elke pagina een deel van een hoofdstuk en het boek het hele verhaal. Het is de tastbare herinnering die het bruidspaar keer op keer terugbrengt naar die dag. Het brengt je terug naar het gevoel van geluk, liefde en verbondenheid. Het herbeleven van die dag is onbetaalbaar.

Het verhaal

Voor mij als bruidsfotograaf is het fotoboek eigenlijk het belangrijkste. Daarin komt al mijn werk bij elkaar: van het maken en bewerken van de foto’s tot een weloverwogen selectie foto’s en vormgeving van het fotoboek. Elk bruidspaar zou moeten kunnen genieten van zo’n kostbaar bezit. Daarom leveren wij bij elke bruidsreportage een handgemaakt fotoboek.

Het moment dat ik het boek aan hun overhandig, dan brandt mijn vuurtje het hardst!

× Hoe kan ik je helpen?